На Київщині знайшли ще одну братську могилу з сотнями тіл – Зеленський

Читать на русском
Росіянам, як вони не намагалися заховати масштаби своїх злочинів, не вдалося цього зробити - не допомогли навіть мобільні крематорії
Ілюстративне фотоAssociated Press

На тій території Київської області, якій у березні не пощастило побувати під російською окупацією, правоохоронні органи виявили чергове свідчення військових злочинів росії - масове поховання, в якому може перебувати до 900 тіл убитих українців.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю польським ЗМІ 28 квітня.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

«Уявіть собі: було стільки вбитих, що, попри те, що вони спалили, знову знайшли могилу 900 осіб у Київській області. 900 осіб! Скільки людей загинуло - ніхто не знає. Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх цих людей - ми ж не знаємо скільки!»- заявив він польським журналістам.

Зеленський додав, що росіянам, як вони не намагалися заховати масштаби своїх злочинів, не вдалося цього зробити; не допомогли ні мобільні крематорії, ні вивезення тіл до Білорусі, ні практика прихованого поховання тіл.

Нагадаємо, на єдиний портал збору доказів українці вже подали близько 12 тисяч повідомлень про військові злочини рф.

Палата Громад парламенту Канади прийняла рішення визнати всі військові злочини росії, вчинені з моменту вторгнення в Україну, геноцидом українського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: