66-й день війни — Генштаб ЗСУ опублікував зведення

Читать на русском
У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про оперативну обстановку на фронтах станом на шістдесят шосту добу протистояння російському вторгненню.
Ілюстративне фотоЦензор.НЕТ

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про оперативну обстановку на фронтах станом на шістдесят шосту добу протистояння російському вторгненню. У суботу, 30 квітня ЗСУ відновили контроль над чотирма населеними пунктами на Харківщині.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України щодо російського вторгнення у Фейсбуці.

«У результаті наступу підрозділів Сил оборони України на Харківщині було відновлено контроль над населеними пунктами Верхня Роганка, Руська Лозова, Слобідське та Прилесне», - зазначається у повідомленні.

Голлівуд відпочиває. Колонка Леоніда ШвецяЯкби вся ця рішучість Заходу вкластися в українську перемогу проявилася кілька місяців тому, справи були б інакші, безліч людських життів було б збережено, кількість руйнувань була б значно меншою.

Як повідомляється, війська окупантів здійснюють наступальні дії у Східній операційній зоні.

«Ворог продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України та наступальні дії у Східній операційній зоні. На Слобожанському напрямку угруповання військ противника продовжує завдавати авіаційних ударів та артилерійських обстрілів по місту Харкову», - йдеться у зведенні.

Зазначається, що на Ізюмському напрямку загарбники силами окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії та 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії та 68-го армійського корпусу Східного військового округу, повітряно-десантних військ здійснюють спроби наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

Водночас, російська армія продовжує зосереджувати сили і засоби як на тимчасово зайнятих територіях Харківської області, так і у Бєлгородській області, у безпосередній близькості до державного кордону України. Зокрема, до району населеного пункту Волохів Яр загарбники перемістили підрозділи 55-ї окремої мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, а до Ізюма – підрозділи 5-ї окремої танкової бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу.

Окупанти завдали ракетного удару по Одесі, з ладу виведена злітно-посадкова смуга аеропортуУ суботу, 30 квітня, російські війська завдали ракетного удару по Одесі. Внаслідок обстрілу пошкоджено злітно-посадкову смугу аеропорту.

Загарбники нарощують систему протиповітряної оборони, ведуть повітряну розвідку позицій підрозділів ЗСУ із застосуванням безпілотників у районах населених пунктів Велика Комишуваха, Іванівка, Червоне, Курулька, Довгеньке, Нова Дмитрівка та Барвінкове.

На Донецькому напрямку загарбницька армія веде активні бойові дії практично вздовж усієї лінії зіткнення. Не припиняються авіаційні удари та артилерійські обстріли позицій українських військових.

«Основні зусилля противника зосереджені на веденні наступальних дій на Лиманському, Сєвєродонецькому, Попаснянському і Курахівському напрямках з метою взяття під повний контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна та, імовірно, здійснення подальшого наступу на Лиман, Слов’янськ та Барвінкове», - зазначили у Генштабі ЗСУ.

У Генштабі зазначають, що ворожа армія продовжує завдавати авіаударів по Маріуполю, зосереджуючи основні зусилля на блокуванні підрозділів сил оборони в районі заводу «Азовсталь».

На Запорізькому напрямку російські війська проводять перегрупування, здійснюють нарощування підрозділів артилерії з метою продовження наступу.

Водночас, на Таврійському напрямку ворог продовжує демонстративні дії, аби не допустити перекидання підрозділів українських військ на інші напрямки, поповнює запаси боєприпасів та пально-мастильних матеріалів.

Розвідка перехопила дзвінок окупанта: «Будемо штурмувати Дніпропетровську область»Наразі підрозділ загарбника перебуває поруч із Зеленодольськом Дніпропетровської області. Невдовзі там відбудеться новий наступ окупантів.

На Південнобузькому напрямку силами 8-ї та 49-ї загальновійськових армій, 22-го армійського корпусу, берегових частин Чорноморського флоту Південного військового округу та Повітряно-десантних військ ведуться бойові дії з метою поліпшення тактичного положення. Ворог продовжує перегрупування підрозділів, вживає заходів щодо поповнення запасів.

Крім того, тривають підготовчі заходи військових рф до наступу та виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

На Миколаївському напрямку тривають спроби вогневого ураження позицій українських військ.

На Бессарабському напрямку загарбники поширюють дезінформацію щодо загрози населенню Придністровського регіону Республіки Молдова з боку України.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь і далі виконують завдання з посилення ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.

Нагадаємо, що у Генштабі розповіли про втрати окупантів станом на сьогодні, 30 квітня.

Окрім цього, протягом доби на території Донецької та Луганської областей ЗСУ відбили 14 атак російських окупантів.

Також нагадаємо, що війська росії не відмовляються від спроб наступати на Кривий Ріг, але ЗСУ завдають окупантам значних втрат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: