Війська рф не вели активних наступальних дій, але зосередилися на обстрілах – Генштаб

Читать на русском
На Волинському та Поліському напрямах війська росії не проводили активних дій, і не було зафіксовано ознак формування ворожих наступальних угруповань.

Протягом останньої доби окупаційні війська не проводили активних наступальних дій, але активізували обстріли.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу в п'ятницю, 29 квітня.

На Волинському та Поліському напрямах війська росії не проводили активних дій, і не було зафіксовано ознак формування ворожих наступальних угруповань.

На Сіверському напрямку також не виявлено змін у діяльності та складі ворожого угруповання.

На Слобожанському напрямку російські окупанти продовжують зосереджувати зусилля на утриманні позицій у районі Харкова і намагаються завдати вогневої поразки ЗСУ на окремих напрямках.

Арестович прогнозує вихід війни проти росії за межі УкраїниМолдова вже під загрозою російського нападу, Білорусь заляпалася участю в нападі на Україну, а в росії війна вже прийшла в деякі регіони

На Ізюмському напрямку рашисти активних наступальних дій не проводили, зосередивши основні зусилля на веденні розвідки, виявленні оборонних позицій наших підрозділів Сил оборони та артилерійських обстрілах.

На Донецькому та Таврійському напрямах ворог із метою недопущення перегрупування військ ЗСУ обстрілює наші позиції з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню вздовж усієї лінії зіткнення.

Загарбники продовжують блокувати українські підрозділи в Маріуполі районі заводу Азовсталь.

«На тимчасово зайнятих територіях окупаційна «влада» продовжує вживати заходів щодо обмеження пересування та затримання місцевих жителів та блокування гуманітарних вантажів з території України. Крім того, російські окупанти грабують селян. Так, наприклад, із сільгосптовариства у місті Кам'янка-Дніпровська викрадено понад 60 тонн пшениці разом із вантажним транспортом», - розповіли у Генштабі.

Минулої доби військові ЗСУ вразили 15 повітряних цілей ворога: 1 літак, 5 крилатих ракет і 9 безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Українські захисники минулої доби на Донбасі відбили 9 атак військ РФ, знищивши 6 танків, 1 артилерійську систему, 12 одиниць броньованої техніки, 1 автомобіль та 1 зенітну установку.

Раніше ми писали, що в РНБО заявили, що росіянам не вдасться встановити контроль над окупованими територіями України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: