Ворог намагається наступати на Донбасі, ЗСУ відбили 14 атак армії рф – Генштаб

Читать на русском
Протягом доби на території Донецької та Луганської областей ЗСУ відбили 14 атак російських окупантів.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом доби на території Донецької та Луганської областей ЗСУ відбили 14 атак ворога. Було знищено одинадцять танків, сім артилерійських систем, двадцять вісім одиниць броньованої техніки та 14 автомобілів.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 30 квітня.

Арестович прогнозує вихід війни проти росії за межі УкраїниМолдова вже під загрозою російського нападу, Білорусь заляпалася участю в нападі на Україну, а в росії війна вже прийшла в деякі регіони

Зазначається, що підрозділи російських військ переміщуються з території Білгородської області район Ізюму. Йдеться про підрозділи зі складу Східного військового округу.

На Слобожанському напрямку противник зосереджує основні зусилля на тому, щоб утримати позиції та завдати удару по ЗСУ.

Ворог завдає авіаційні, ракетні удари та обстрілює об'єкти з артилерії у глибині території України, позиції наших військ вздовж лінії зіткнення та у прикордонних районах. Триває перегрупування та посилення угруповань російських військ.

На Сіверському напрямку росіяни обстріляли позиції українських військ у районах населених пунктів Кондратівка, Катеринівка, Сваркове та Білокопитове.

Російські підрозділи намагалися вести наступ у напрямку Суліговки та Довгого, успіху не мали. Для прикриття угруповань своїх військ на Харківському та Ізюмському напрямах противник намагається розгорнути сили та засоби ППО.

У Східній операційній зоні ворог продовжує вести наступ на Лиманському (в районах населених пунктів Ямпіль, Озерне, Лиман), Сєвєродонецькому, де намагається завершити захоплення Рубіжного, Попаснянському (у напрямку Калинове та Попасної) та Курахівському (Оленівка та Новомихайлівка) напрямках. Успіху немає, бойові дії продовжуються.

На Запорізькому напрямку не припиняються артилерійські обстріли підрозділів ЗСУ.

На Південнобузькому напрямку активного ворожого наступу не було, є поодинокі обстріли українських позицій.

На Бессарабському напрямку без суттєвих змін.

На Миколаївському напрямку противник активізував повітряну розвідку в оперативній глибині оборонних позицій ЗСУ, імовірно для викриття наявності та характеру дій резервів.

Зазначається, що ЗСУ вразили 10 повітряних цілей: один літак та дев'ять БПЛА оперативно-тактичного рівня Орлан-10.

Нагадаємо, на Донбасі підірвали міст під Слов'янськом у напрямку просування окупантів.

А на Харківщині ЗСУ звільнили стратегічно важливе селище Руська Лозова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: