Росія нарощує темпи проведення наступальної операції – подробиці від Генштабу

Читать на русском
Росія нарощує темпи наступу в Україні, найбільша активність її військ на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Російські війська збільшують темпи проведення наступальної операції. Найбільша активність спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах суттєвих змін у діяльності підрозділів противника не зазначено. Російські війська намагаються утримати резерви ЗСУ на Сіверському напрямку та не допустити їхнього переміщення на схід.

На Слобожанському напрямку угруповання противника продовжує завдавати ударів по Харкову.

Основні зусилля окупантів зосереджено на Ізюмському напрямі. Противник намагається провести наступ у напрямках Сулігівка – Нова Дмитрівка та Андріївка – Велика Камишеваха.

З метою посилення наступного угруповання до міста Ізюм окупанти додатково перемістили підрозділи повітрянодесантних військ, а також до 500 одиниць техніки.

Зеленський розповів, коли закінчиться війна та нагадав росії уроки історіїЗеленський назвав кількість міст і сіл, які на сьогодні вдалося деокупувати. Він підкреслив, що якщо піти проти українців, то обов'язково програєш.

На Донецькому напрямку угруповання противника продовжує ведення активних дій на лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджено на оточенні угруповання військ Сил оборони. Для виконання цієї мети на лиманському напрямку ворог покращив тактичне становище, намагається розвинути наступ на населений пункт Лиман. Загарбники проводять підготовчі заходи щодо форсування річки Сіверський Донець.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог веде наступ на населений пункт Оріхове.

На Авдіївському напрямі з метою захоплення Мар'їнки та Очеретиного противник здійснює інтенсивний вогневий вплив.

На Курахівському напрямку, за підтримки артилерії, окупанти ведуть наступ на напрямках Старомайорське – Велика Новосілка та Любимівка – Зелене Поле.

На Таврійському підрозділі росіян продовжують проводити демонстраційні дії, щоб не допустити перекидання українських військ на інші напрямки.

Окупанти продовжують використання аеродрому Мелітополь для базування та польотів літаків штурмової авіації Су-25, ударних вертольотів Ка-52 та транспортно-бойових Мі-8.

На Південнобузькому напрямку угруповання противника основні зусилля зосереджується на напрямках Херсон – Миколаїв та Херсон – Кривий Ріг. Ворог внаслідок штурмових дій закріпився у районі населеного пункту Таврійське.

За попередню добу підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено 8 повітряних цілей: один літак, одна крилата ракета та шість БПЛА оперативно-тактичного рівня.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу було відбито 6 атак ворога, знищено 5 танків, одну артилерійську систему, 22 одиниці броньованої техніки, один автомобіль та одну зенітну установку.

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Олексій Арестович вважає, що війна може скінчитися лише до Нового року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: