Росія захопила кілька населених пунктів у Харківській та Луганській областях – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти продовжують наступ. Армія взяла під контроль населені пункти Заводи, Зарічне, Новотошківське та північно-східну околицю Великої Комишевахи.

Росія продовжує наступ, найбільша активність військ спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. У Харківській та Луганській областях окупанти взяли під контроль кілька населених пунктів.

Про це повідомив Генштаб у ранковому зведенні.

На Слобожанському напрямку противник продовжує завдавати авіаційних та артилерійських ударів по Харкову. На Ізюмському напрямку підрозділи армії Західного військового округу, Східного військового округу та повітряно-десантних військ проводять наступальні дії у напрямку Барвінкового. Окупанти захопили північно-східну околицю населеного пункту Велика Камишеваха, а також взяли під контроль населений пункт Заводи.

На Донецькому напрямку підрозділи ворога ведуть активні дії практично вздовж усієї лінії зіткнення. Основні зусилля противника зосереджені на веденні наступальних дій на Сєвєродонецькому, Попаснянському та Курахівському напрямах з метою взяття під повний контроль Попасного, Рубіжного та розвитку наступу на Лиман, Сєвєродонецьк та Слов'янськ.

Українські військові проводять успішні локальні контратаки у Херсонській області – ISWУкраїнські військові відвоювали територію на північ від Херсона та на захід від Ізюму, і загалом проводять успішні локальні контратаки в області.

На Лиманському напрямку противник встановив контроль над населеним пунктом Зарічне, штурмові дії в районі населеного пункту Ямпіль.

На Сєвєродонецькому напрямку загарбники встановили контроль над населеним пунктом Новотошківське, ведуть наступ у напрямку населених пунктів Нижнє та Оріхове.

На Маріупольському напрямку ворог має масований вогневий вплив та блокування наших підрозділів у районі заводу «Азовсталь». У Маріуполі окупанти продовжують проводити фільтраційні заходи щодо цивільного населення.

На Южнобужском і Таврійському напрямах противник використовує наявні сили та засоби для зосередження основних зусиль на утриманні раніше зайнятих рубежів та вогневого впливу на позиції наших військ. У Миколаївському, Криворізькому та Запорізькому напрямках ворог намагається покращити своє тактичне становище.

У районах населених пунктів Киселівка та Станіслав Херсонської області росгвардія проводить фільтраційні заходи.

На Таврійському напрямі підрозділи супротивника здійснюють інженерне обладнання позицій та запасів.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках істотних змін немає.

Тільки на Донбасі українські військові відбили за добу 9 атак російської армії, знищили 9 танків, 11 артилерійських систем, 4 одиниці спеціальної та 7 одиниць броньованої техніки, 3 одиниці спеціальної інженерної та 16 одиниць автомобільної техніки, 4 паливозаправники та одну зенітну установку.

Також було вражено сім повітряних цілей: літак Су-25, вертоліт Ка-52, три БПЛА оперативно-тактичного рівня та дві крилаті ракети.

Нагадаємо, водночас ЗСУ взяли під контроль території в районі п'яти населених пунктів Миколаївської області поблизу кордону Херсонської області. А також відновили контроль за трьома населеними пунктами в Миколаївській області.

Радник керівника ОПУ Олексій Арестович вважає, що війна може скінчитися лише до Нового року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: