У Генштабі розповіли, у районі яких населених пунктів окупанти ведуть наступ

Читать на русском
Українські військові на Донбасі відбили шість атак російської армії, на Херсонщині знищили склад із боєприпасами та понад 70 окупантів.

Російські окупанти на Слобожанському напрямі посилюють угруповання військ. На Харківщині намагаються проводити наступ у напрямку населеного пункту Заводи – там продовжуються бойові дії.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Донецькому та Таврійському напрямках ворог переміщає пункти управління ближче до лінії бойового зіткнення. Противник чинить вогневий вплив на позиції українських військ із застосуванням мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення, так:

  • на Сєвєродонецькому напрямку противник веде бойові дії у районі населеного пункту Рубіжне;

  • на Попаснянському напрямі намагається захопити Попасну, продовжуються бої;

  • на Авдіївському напрямку ворог намагається вести наступальні дії безуспішно;

  • на Курахівському напрямку окупанти безуспішно вчиняли наступальні дії у напрямку населених пунктів Новомихайлівка та Мар'їнка;

  • на Запорізькому напрямку противник веде наступальні бойові дії у напрямку населеного пункту Трудолюбівка, продовжуються бої.

Також російські війська мають масований вогневий вплив та блокування наших підрозділів у районі заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

На Південнобузькому напрямку противник, по всій лінії зіткнення, провадив поодинокі обстріли наших підрозділів. Фіксується розвідувальна активність у районі адміністративного кордону Миколаївської області.

РФ досягла незначних успіхів з того часу, як зосередилася на Донбасі – Міноборони БританіїРосія поки що не досягла значних успіхів на сході України. Її рішення не атакувати Азовсталь говорить про те, що багато підрозділів не можуть бути передислоковані у Маріуполі.

У районі населеного пункту Велика Олександрівка Херсонської області ЗСУ знищили склад із боєприпасами та велику кількість особового складу ворога (більше 70 осіб убито). Також підрозділи окупантів зазнали втрат в особовому складі в районі населених пунктів Новодмитрівка та Білоусове.

На Волинському та Поліському напрямах стан та характер дій супротивника істотних змін не зазнали.

На Сіверському напрямку немає ознак формування супротивником ударного угруповання. У районах Брянської, Курської та Білгородської областей росіяни посилили охорону кордону та пунктів пропуску, проводять інженерне обладнання позицій. Російські окупанти у прикордонних районах посилили протидиверсійні заходи.

Російські підрозділи намагаються здійснювати повітряну розвідку над територією на Одещині.

На Донбасі українські військові за добу відбили 6 атак ворога, знищили 4 танки, 5 артилерійських систем, 13 одиниць броньованої техніки, 15 одиниць автомобільної техніки, два паливозаправники та одну зенітну установку.

Угрупуванням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу було вражено 10 повітряних цілей: три літаки, чотири БПЛА оперативно-тактичного рівня та три крилаті ракети.

Нагадаємо, голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що окупанти намагаються перейти у наступ на місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: