Ще одна країна Європи підтримала санкції ЄС проти росії

Читать на русском
Ще одна країна закриває свої кордони та порти для російських вантажівок і кораблів, підтримавши санкціїї Євросоюзу.
armyinform.com.ua

Норвегія приєдналася до п'ятого пакета санкцій Європейського союзу проти країни-агресора, запроваджених через її вторгнення в Україну. Скандинавська країна закриє свої кордони та порти для російських вантажівок і кораблів.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Згідно з інформацією МЗС Норвегії, заборона заходити в порти країни не стосуватиметься російських рибальських кораблів, які часто вивантажують свій улов в портах на півночі Норвегії.

У ЄС немає єдиної позиції щодо російського енергетичного ембарго – БоррельДержави-члени ЄС не мають згоди щодо повного ембарго або підвищення мит на імпорт російської нафти та газу.

При цьому, норвезький арктичний архіпелаг Шпіцберген також може не дотримуватися обмежувальних заходів проти росії.

Варто зазначити, що Шпіцберген функціонує згідно з договором 1920-х років, що дозволяє розширити до архіпелагу іноземний доступ.

Напередодні стало відомо, що Німеччина зняла заперечення проти повного ембарго на російську нафту. Тепер є шанс, що ЄС домовиться про нові санкції.

Нагадаємо, що Швейцарія запровадила нові санкції проти росії, які передбачають заборону імпорту вугілля, деревини, цементу, морепродуктів та ікри.

Раніше ми повідомляли, що у Конгресі США схвалили законопроект про конфіскацію російських активів для допомоги Україні. Згодом, президент Байден підтвердив, що активи російських олігархів у США готуються конфіскувати на користь України.

Також нагадаємо, що Боррель розкрив деталі шостого пакету санкцій ЄС проти росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: