У Конгресі США схвалили законопроект про конфіскацію російських активів для допомоги Україні

Читать на русском
Тепер документ повинен бути схвалений Сенатом США і підписаний президентом Джозефом Байденом, після чого набуде чинності
Палата представників СШАReuters

Палата представників Конгресу США 417 голосами схвалила законопроєкт, який дозволяє конфісковувати попередньо заморожені активи росії, з подальшим використанням цих активів для надання допомоги Україні.

Про це написав керівник офісу президента України Андрій Єрмак у своєму Telegram.

Економіст пояснив, чому РФ більше ніколи не побачить своїх золотовалютних резервівОбмеження, озвучені російським Центробанком, для тамтешніх валютних вкладників – остаточні. Росіяни можуть попрощатися із золотовалютними резервами в тому обсязі, в якому їх заморозили.

«Палата представників Конгресу США прийняла законопроєкт HR 6930, який передбачає конфіскацію активів російських підсанкційних юридичних і фізичних осіб» - повідомив він.

Новий документ передбачає положення, згідно з якими конфісковані у підсанкційних іноземних осіб кошти та активи (в даному документі мова йде конкретно про росіян і російських компаніях) повинні надалі направлятися на відновлення України та надання інших видів допомоги Україні, включаючи сюди військову допомогу її Збройним силам і гуманітарну допомогу її населенню. Тепер документ повинен бути схвалений Сенатом США і підписаний президентом Джозефом Байденом, після чого набере чинності.

«Він рамковий, не встановлює механізм, але чітко закладає політичну волю Конгресу і є першим і дуже важливим кроком у напрямку майбутньої конфіскації російських активів на користь України. Рухаємося до розгрому росії» - резюмував Єрмак.

Нагадаємо, Україна після завершення війни з росією розраховує на три джерела для відновлення країни. Сам план відновлення містить три етапи.

При цьому західні країни вже починають обмірковувати варіанти того, як стягнути з росії компенсації для відновлення українських міст після війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: