ЄС запровадить нові санкції проти росії наступного тижня – Politico

Читать на русском
Шостий пакет санкцій проти росії Євросоюз має намір запровадити наступного тижня - новими цілями Брюсселя стануть російські нафта та банки.
Фото Ліга

Євросоюз планує запровадити нові санкції проти росії вже наступного тижня – новими цілями Брюсселя стануть російські нафта та банки.

Про це повідомляє Politico.

Декілька дипломатів на умовах анонімності поділилися подробицями нового пакету санкцій проти рф. Країни-члени ЄС розпочнуть його обговорення на початку наступного тижня.

Шостий санкційний пакет включатиме певну форму заборони імпорту нафти з росії. Крім того, від міжнародної платіжної системи SWIFT буде відключено нові російські банки. На цей раз під санкції можуть потрапити навіть системні фінустанови – Ощадбанк та Газпромбанк.

Заборона імпорту нафти, швидше за все, буде частковою. Ембарго буде диференційоване для різних сортів російської нафти та способу її доставки – морським шляхом або газопроводом. Також у Брюсселі обговорюють потенційні перехідні періоди, аби дати залежним від енергоносіїв із рф країнам час підготуватися до повного ембарго.

Раніше ми писали, що наступні санкції США завдадуть удару по російському ВПК.

Також нагадаємо, що Британія розширила санкції проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: