Німеччина готова відмовитися від російської нафти та підтримати ініціативу ЄС – WSJ

Читать на русском
Німеччина зняла заперечення проти повного ембарго на російську нафту. Тепер є шанс, що ЄС домовиться про нові санкції.
Financial Times

Німеччина готова припинити купувати російську нафту. Це розчищає шлях запровадження ембарго Європейським Союзом на імпорт сирої нафти з росії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на чиновників.

Німеччина, нагадаємо, була одним із основних противників санкцій щодо російських нафти та газу.

Угорщина відмовилася підтримувати ембарго на постачання російської нафти та газуВ Угорщині відмовилися підтримувати ведення ембарго на постачання російської нафти та газу. Зараз постачання йдуть без збоїв.

Але в середу представники Берліна в Євросоюзі зняли заперечення країни проти повного ембарго на російську нафту за умови, що Німеччині буде надано достатньо часу для забезпечення альтернативних постачань, заявили два чиновники.

Зміна позиції Німеччини збільшує ймовірність того, що країни ЄС домовляться про поетапне ембарго на російську нафту. Дипломати та офіційні особи кажуть, що рішення можливе вже наступного тижня.

Щоправда, поки що обговорюється питання того, як швидко ЄС припинить закупівлю російської нафти і чи прийме він такі заходи, як граничні ціни або тарифи.

Європейські дебати про заборону російської нафти останніми днями різко змінилися, коли Німеччина та деякі інші країни зробили практичні кроки, щоб замінити росію іншими постачальниками. Але, за словами дипломатів, деякі держави-члени, включаючи Угорщину, Італію, Австрію та Грецію, як і раніше, обережно ставляться до економічних наслідків нафтового ембарго. Водночас усі 27 урядів ЄС мають схвалити заборону нафти.

Нагадаємо, шостий пакет санкцій Євросоюзу проти росії включає пункт про заборону на імпорт нафти. Однак у ЄС немає єдиної позиції ні щодо ембарго на нафту, ні на газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: