У НАТО назвали суму військової допомоги Україні за час війни з рф

Читать на русском
Країни НАТО з початку російського вторгнення надали Україні військову підтримку на суму близько 8 млрд. доларів.
wsj.com

Країни НАТО з початку російського вторгнення надали Україні військову підтримку на суму близько 8 млрд. доларів.

Про це заявив генсек альянсу Йєнс Столтенберг у четвер, 28 квітня, повідомляє «Європейська правда».

Столтенберг пообіцяв «швидко» прийняти до НАТО Фінляндію та Швецію, якщо вони подадуть заявкуСтолтенберг заявив, що процес вступу Фінляндії та Швеції до НАТО піде швидко. А погрози росії говорять про її непошану права кожної нації самій обирати майбутнє.

За його словами, військова підтримка НАТО для України зросла з початку війни проти росії.

«На сьогодні союзники по НАТО пообіцяли і надали Україні військову підтримку не менше 8 млрд доларів США», - сказав Столтенберг.

Генсек наголосив, що в НАТО готові підтримувати Україну у війні проти росії і надалі - якщо буде потрібно, то й упродовж багатьох років. Допомога Києву включатиме перехід від озброєнь радянських часів до сучасних західних озброєнь та систем.

«Ми маємо бути готовими до довгострокової перспективи. Є висока ймовірність того, що ця війна затягнеться та триватиме місяці та роки», - додав Столтенберг.

Нагадаємо, 26 квітня глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Збройні сили України розпочинають перехід на зброю НАТО. Крім того, країни НАТО нададуть Україні запчастини до літаків.

Раніше Столтенберг заявляв, що найпростіший спосіб покласти край війні в Україні – це відступити путіну. При цьому, за його словами, НАТО не бачить ознак того, що путін змінив свої амбіції щодо України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: