ЗСУ активно переозброюються на стандарти НАТО – Кулеба

Читать на русском
Президенту України Володимиру Зеленському вдалося переконати президента США Джозефа Байдена та інших західних лідерів активніше допомагати Україні
Дмитро КулебаReuters

Збройні Сили України, завдяки активним поставкам західного озброєння і техніки, починають швидкий перехід на стандарти НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Facebook.

Пентагон шукає будь-які можливості прискорити виробництво озброєнь для України – ЗМІПентагон хоче максимально наростити темпи виробництва і комерційні можливості для цілого ряду видів озброєння

«Ми перейшли в абсолютно нову фазу, про яку навіть два місяці тому ніхто не замислювався. Ми перейшли в принципово нову фазу, про яку навіть ніхто не мріяв – переведення Збройних сил України на натовську зброю, на натовський стандарт. І це вже відбувається... І до нас поїхали спочатку гаубиці, але це тільки початок, до нас поїде набагато більше. Це - історичний момент» - сказав він.

Кулеба додав, що президенту України Володимиру Зеленському вдалося переконати президента США Джозефа Байдена та інших західних лідерів активніше допомагати Україні, що зумовило потік західного озброєння для ЗСУ.

Нагадаємо, влада Німеччини відправить Україні близько 50 самохідних зенітних установок (СЗУ) Gepard, але не раніше літа цього року, оскільки у фірми-виробника недостатньо снарядів для цих бойових машин.

Оскільки вторгнення росії в Україну перетворилося на виснажливу війну на виснаження, США і союзники змінили свою стратегію щодо росії та переслідують тепер довгострокову мету – настільки послабити рф, щоб вона більше не починала воєн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: