Під Донецьком російські військові стратили українців, які намагалися здатися – особливий посол США

Читать на русском
У США заявили, що вони мають докази того, що російські військові стратили українців, які хотіли здатися. Це порушення основного принципу законів війни.

США мають достовірну інформацію про те, що російські військові стратили українців, які намагалися здатися в полон під Донецьком.

Про це в ООН заявила посол США з особливих доручень із питань глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак, повідомляє CNN.

Йому все одно: путін просто відмахнувся від фактів воєнних злочинів в Україні – НехаммерНехаммер розчаровано констатував, що путіну, судячи з усього, глибоко наплювати на те, що творить його армія на території України

«Тепер у нас є достовірна інформація про те, що російська військова частина, що діяла на околицях Донецька, стратила українців, які намагалися здатися, а не брала їх під варту. Якщо це правда, це було б порушенням основного принципу законів війни: заборони на позасудову кару цивільних осіб та комбатантів, які капітулювали, отримали поранення або інші форми недієздатності», – заявила Ван Шаак.

«Давайте внесемо ясність: ті, хто спровокував, вчинив і віддав наказ щодо цих злочинів, повинні бути притягнуті до відповідальності, і доказів цього злочину стає все більше з кожним днем. Наше просте послання російському військовому та політичному керівництву таке: світ спостерігає, і ви будете притягнуті до відповідальності», – додала вона.

Ван Шаак зазначила, що США підтримують міжнародні розслідування воєнних злочинів.

Нагадаємо, тим часом уже три країни – Естонія, Латвія та Канада – визнали воєнні злочини росії в Україні геноцидом.

У США заявили, що офіційне визнання дій російських окупантів в Україні геноцидом займе чимало часу, проте з високою ймовірністю таке рішення буде ухвалено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: