Йому все одно: путін просто відмахнувся від фактів воєнних злочинів в Україні – Нехаммер

Читать на русском
Нехаммер розчаровано констатував, що путіну, судячи з усього, глибоко наплювати на те, що творить його армія на території України
Карл Нехаммерeuronews.com

Канцлер Австрії Карл Нехаммер, який 11 квітня відвідав москву, вкрай обурений ставленням президента росії володимира путіна до фактів численних воєнних злочинів і звірств, які вчинили російські війська в ході вторгнення в Україну.

Про це сказав сам Нехаммер після зустрічі з путіним, повідомляє The New York Times.

За словами Нехаммера, після слів про воєнні злочини путін просто зневажливо відмахнувся від цих звинувачень. Російський президент заявив канцлеру, що нібито все це - інсценування української армії та спецслужб. Канцлер зазначив, що путіну, схоже, глибоко наплювати на те, що творить його армія в Україні.

Експрокурор трибуналу ООН закликає видати ордер на арешт путінаКолишній прокурор трибуналу ООН Карла дель Понте, яка вела справи про геноцид у Руанді та Югославії, закликала видати ордер на арешт російського президента володимира путіна.

Також Нехаммер зазначив, що путін висловив бажання скоріше закінчити війну. Але він не може гарантувати, що це означає прагнення путіна до переговорів - скоріше, це може значить бажання російського президента завдати потужного нищівного удару на півдні та сході України, оскільки путін, за словами канцлера, «повністю прийняв логіку війни та діє відповідно».

Нагадаємо, канцлер Австрії Карл Нехаммер 11 квітня відвідав москву з візитом. Нехаммер став першим главою Європейської країни, який відвідав росію з моменту вторгнення кремлівських орд в Україну 24 лютого.

За день до цього Нехаммер приїхав в Україну і зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: