В ООН заявили про зростаючу кількість свідчень воєнних злочинів в Україні

Читать на русском
В ООН заявили, що росія продовжує безладно обстрілювати та бомбувати населені пункти та цивільну інфраструктуру. Ці дії можуть бути прирівняні до воєнних злочинів.

Управління ООН з прав людини заявило про зростаючу кількість свідчень воєнних злочинів в Україні.

«Російські збройні сили безладно обстрілюють і бомбять населені пункти, вбиваючи мирних жителів і руйнуючи лікарні, школи та іншу цивільну інфраструктуру, дії, які можуть бути прирівняні до воєнних злочинів», – заявила верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет, передає Reuters.

Британський юрист розповів, за яких умов путін може опинитися на лаві підсуднихПутін може відмовитися на лаві підсудних, найімовірніше, після зміни режиму в росії. Водночас його легше звинуватити у злочині агресії, ніж довести воєнні злочини.

На даний момент в ООН підтвердили 5264 жертви серед цивільного населення – 2345 убитих та 2919 поранених. Із них 92,3% зафіксовано на підконтрольній Україні території.

«Ми знаємо, що реальні цифри будуть набагато вищими, оскільки жахи, що відбуваються в районах запеклих боїв, таких як Маріуполь, стають відомими», — сказала Бачелет.

Крім того, в ООН задокументували у Бучі страти близько 50 цивільних осіб. Організація також отримала понад 300 заяв про вбивства мирних жителів у Київській, Чернігівській, Харківській та Сумській областях.

Нагадаємо, вчора Естонія та Латвія визнали дії росії в Україні геноцидом.

Раніше в ООН запропонували встановити на території України «Великоднє перемир'я» – припинити бойові дії на чотири дні, починаючи з 21 квітня. Але росія від цієї пропозиції відмовилася.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: