Захоплення росією Донбасу не є «неминучим» – британський міністр

Читать на русском
Британський міністр вважають, що битва навколо Донбасу буде зовсім інакшою, ніж те, що було біля Києва.

Захоплення росією території всього Донбасу не є неминучим.

Про це в інтерв'ю Sky News заявив міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Хіпі.

Джонсон припустив, що війна в Україні може затягнутися до кінця 2023 рокуБорис Джонсон вважає, що війна в Україні може тривати до кінця наступного року. За його словами, у путіна складне політичне становище, і він не має іншого вибору.

«Я думаю, що те, що ми побачимо на Донбасі, буде зовсім іншим типом конфлікту, ніж той, що ми бачили навколо Києва. Я думаю, ми побачимо конфлікт між двома силами, які значно збалансованіші, де українці мають перевагу оборонних позицій, які були окопані та підготовлені за останні вісім років. І я думаю, що за всієї підтримки, яку одержують українці з усього світу, є всі шанси, що українці зможуть їх випровадити», – сказав Хіпі.

За його словами, однією з проблем, з якими росія зіштовхнулася під час війни в Україні, було політичне втручання у військове планування.

«Людям у росії має бути ясно, що план росії був визначений неймовірною гординею, масивним політичним втручанням у розробку військового плану. І ми спостерігаємо те саме зараз, коли Москва чинить тиск з метою здобути перемоги до 9 травня, щоб путін може влаштувати красивий парад на Червоній площі, хоча в цьому немає військового сенсу», – додав він.

Нагадаємо, у США вважають, що наступні чотири тижні визначать остаточний кінець війни росії в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: