Ле Пен та її політичну партію з 2014 року кредитував російський банк – Wall Street Journal

Читать на русском
Кредит Ле Пен і її партія отримали у 2014 році - вже після того, як росія анексувала український Крим. Терміни повернення були визначені у вересні 2019 року, але до цього часу французи розплатитися не змогли
Марін Ле Пен24 канал

Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен і її політична партія має тісні зв'язки з російськими банками. Так, у 2014 році Перший російсько-чеський банк прокредитував партію Ле Пен на суму в 9 млн євро.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

Партія Ле Пен повинна була повернути 12 мільйонів євро за виданим росіянами кредитом. Оскільки банк-кредитор вже збанкрутував, то борг Ле Пен перейшов до російської компанії «Авиазапчасть», про яку відомо тільки те, що вона нібито займається обслуговуємо і супроводом цивільної авіатехніки російського виробництва. Але швидше за все, під цією вивіскою ховається компанія військового призначення, що працює в інтересах ВКС росії.

Кредит Ле Пен і її партія отримали у 2014 році - вже після того, як росія анексувала український Крим. Терміни повернення були визначені у вересні 2019 року, але до цього часу французи розплатитися не змогли. Платежі становили 322 тисячі євро на місяць і дуже цікаво те, що в червні 2020 року сторони несподівано прийшли до певного компромісу. За дивним збігом, це сталося через кілька місяців після того, як Ле Пен публічно оголосила про участь у президентських виборах 2022 року.

Нагадаємо, що в першому турі виборів президента у Франції найбільшу кількість голосів отримав чинний глава країни Еммануель Макрон - майже 28%.

Станом на 21 квітня відрив чинного президента Франції Еммануеля Макрона від його суперниці Марін Ле Пен, яку пов'язують з президентом росії володимиром путіним, виріс до 15%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: