Франція звинуватила найманців ПВК Вагнера в інсценуванні звірств у Малі

Читать на русском
Французька армія зняла на відео, як російські найманці ховають тіла біля малійської військової бази, щоб звинуватити сили Франції в організації масових поховань.
Укрінформ

Французька армія зняла на відео, як російські найманці ховають тіла біля малійської військової бази, щоб звинуватити сили Франції в організації масових поховань.

Про це йдеться у сюжеті France 24.

На відео, знятому за допомогою безпілотника, видно військових кавказької зовнішності, які засипають тіла піском неподалік бази Госсі на півночі Малі. За словами французького офіцера, солдати на відео ймовірно є російськими найманцями, членами групи Вагнера.

Знімки братської могили до цього були розміщені на облікових записах, які підтримують росію. У Twitter-акаунті під назвою Dia Diarra опублікували повідомлення: «Це те, що залишили французи, коли залишали базу в Госсі ... Ми не можемо про це мовчати!».

Генеральний штаб Франції назвав опублікований у Twitter відеозапис «інформаційною атакою» і повідомив, що профіль Dia Diarra швидше за все, є фальшивим акаунтом, створеним російською приватною військовою компанією Вагнера.

«Цей маневр з метою дискредитації місії «Бархан» виглядає скоординованим. Він відображає численні інформаційні атаки, які зазнавали французькі солдати протягом кількох місяців», – додають у повідомленні.

Зауважимо, у лютому Франція оголосила про виведення своїх військ з Малі на тлі напруженості у відносинах з правлячою в країні військовою хунтою та рішенням цієї західноафриканської країни найняти російських найманців з групи Вагнера. За оцінками військових експертів, у Малі діє близько тисячі російських найманців.

Нагадаємо, росія відправила для участі у бойових діях в Україні майже 8 тисяч найманців приватної воєнної кампанії «Вагнера». Близько 3 тисяч бойовиків уже убито.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: