У Франції відреагували на результати виборів погромами та протестами

Читать на русском
Вуличні протести та погроми інспірували люди, які заявляють, що не є прихильниками Макрона або Ле Пен
Фото з місця подійСкриншот

У Франції в деяких містах ввечері 10 квітня після оголошення попередніх підсумків виборів президента на вулиці вийшли люди, які протестували проти результатів голосування. Протести незабаром переросли в погроми.

Про це повідомляє французький телеканал BFM TV.

Так, в місті Ренн близько 500 молодих людей пройшли маршем по центру міста, вигукуючи антикапіталістичні та антифашистські гасла. Досить швидко протест переріс у заворушення - протестувальники почали бити вікна приміщень, громити встановлені на вулицях об'єкти.

Євросоюз планує урізати фінансування Угорщини після того, як Орбан знову переміг – ЗМІУгорщина вже проінформована про рішення ЄК. Таке рішення прийнято ЄК після того, як там вивчили відповіді Будапешта на неофіційний лист, відправлений ще в листопаді 2021 року

Аналогічна акція з аналогічними наслідками пройшла в місті Ліон - там демонстранти теж дуже швидко перейшли від протестів до відвертих погромів. В обох містах демонстрації були знешкоджені та розігнані силами правоохоронців.

Цікаво, що вуличні протести та погроми інспірували люди, які публічно заявляли, що не є прихильниками чинного президента Франції Еммануеля Макрона або його найближчої суперниці, пропутінської ультранаціоналістки Марін Ле Пен.

Нагадаємо, попередні підсумки виборів 10 квітня у Франції свідчать, що чинний президент Франції Еммануель Макрон і голова політичної партії «Національне об'єднання» Марін Ле Пен виходять у другий тур президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: