Звірства в Бучі: органи правопорядку фіксують воєнні злочини росіян

Читать на русском
Українські органи правопорядку разом із експертами фіксують злочинні дії російських окупаційних військ на Київщині.

Прокурори Київської обласної прокуратури спільно зі Службою безпеки України та експертами науково-дослідних інститутів судових експертиз Міністерства юстиції фіксують усі воєнні злочини окупаційних військ російської федерації в Бучі та Бородянці Київської області.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Прокурори Київської обласної прокуратури спільно зі слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, а також 50 експертами науково-дослідних інститутів судових експертиз Міністерства юстиції України з різних регіонів країни активно документують воєнні злочини, вчинені збройними силами російської федерації у містах Буча та Бородянка», – інформує відомство.

Як стверджують в Офісі генпрокурора, під час збройної агресії окупант завдав численних ударів по мирному місту Бородянка - авіабомбардування, обстріли з систем реактивної артилерії та забороненими касетними боєприпасами. «Під час слідчих дій на цих територіях зафіксували безліч нерозірваних снарядів, численні воронки, утворені внаслідок артилерійських обстрілів. Також масштабні руйнування цивільної інфраструктури населених пунктів: розбомблені приватні та багатоповерхові житлові будинки, школи, дитячі садочки, медичні заклади, церкви, магазини, гаражі й складські приміщення, пошкоджений комунальний і приватний транспорт. Будь-які військові об'єкти поряд з місцями влучання снарядів російських загарбників відсутні», – підкреслюють в ОГП.

Наразі розпочато низку кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Нагадаємо, за даними української розвідки, російські військові, які чинили масові вбивства та тортури мирного населення у Бучі, знову будуть повернуті до України своїм командуванням.

Раніше радник керівника ОПУ Олексія Арестович опублікував перелік російських військових частин, які брали активну участь у військових злочинах на території Бучі, Гостомелю, Ірпені та інших населених пунктах Київської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: