Росія перекидає до 20 тисяч найманців для боїв на Донбасі – The Guardian

Читать на русском
Росія перекидає для участі у боях на Донбасі до 20 тисяч іноземних найманців. Їх використовують як гарматне м'ясо.

Росія перекинула до 20 тисяч найманців із Сирії, Лівії та інших країн для участі у наступі на Донбасі.

Про це пише видання The Guardian із посиланням на європейського чиновника.

За словами чиновника, кількість найманців на сході України коливається від 10 до 20 тисяч, і важко розмежувати цю цифру між сирійцями, лівійцями та бойовиками, завербованими ПВК «Вагнер».

Серед російської еліти зростають сумніви щодо правильності рішення путіна розпочати війну – BloombergУ верхівці російської влади вже сумніваються, що розпочати війну в Україні було правильним рішенням путіна. Топ-чиновники почали розуміти, якими наслідками обернеться вторгнення. Але путін відступати не готовий.

«Що я можу вам сказати, то це те, що ми дійсно бачили деякі переміщення з цих районів, Сирії та Лівії, до східного регіону Донбасу, і ці хлопці здебільшого використовуються як гарматне м'ясо проти українського опору. Це піхота. Вони не мають важкої техніки чи транспортних засобів», – сказав чиновник.

Колишнім сирійським солдатам за участь у бойових діях в Україні пропонували від 600 до 3 тисяч доларів залежно від звання та досвіду. ПВК «Вагнера» перекинула в Україну більшу частину своїх бойовиків, які воювали у Лівії.

Найманців кидають, щоб прискорити спроби росії захопити якомога більшу частину східної України.

Європейський чиновник заявив, що на цьому етапі війни кремль має чотири цілі: захоплення Донбасу, забезпечення сухопутного коридору в Крим, захоплення Херсонської області для забезпечення поставок прісної води в Крим і захоплення додаткових територій, які можна було б використовувати як буфер або козир в переговори.

Нагадаємо, раніше ЗМІ розповіли, як іде набір найманців у Сирії для війни в Україні.

Тим часом у себе росія почала набирати військових-контрактників для відправки в Україну буквально за оголошеннями – за допомогою звичайних сайтів пошуку роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: