У росію для підготовки до війни в Україні прибули 300 сирійських найманців – NYT

Читать на русском
Сирійським найманцям обіцяють 1200 доларів на місяць за участь у війні проти України. Більшість погоджуються через гроші.
Ілюстративне фото

Близько 300 сирійських найманців, які належать до 25-ї дивізії сирійської армії, відомої як «Сили тигра» (вважається елітою і тісно співпрацює з російськими офіцери), вже перебувають у росії для підготовки до бойових дій в Україні.

Про це повідомляє видання The New York Times із посиланням на джерела.

ЗМІ розповіли, як іде набір найманців у Сирії для війни рф в УкраїніЗа участь у бойових діях на передовій в Україні сирійським найманцям обіцяють платити 7 тисяч доларів. Більшість погоджуються на таке заради шматка хліба, усвідомлюючи, що загинуть.

За словами союзника сирійського уряду, росіяни запропонували їм 1200 доларів на місяць протягом шести місяців з премією 3000 доларів після повернення до Сирії.

У Сирії продовжують складати списки «зацікавлених кандидатів», яких спочатку мають перевірити місцеві служби безпеки, а потім передати росіянам.

Голова правозахисної організації «Сирійці за правду та справедливість» Бассам Алахмад зазначає, що головною мотивацією сирійських найманців є гроші – вони вірять обіцянкам вербувальників, що у них буде небойова робота, наприклад охорона баз.

Їхнім сім'ям обіцяють 2800 доларів плюс 600 доларів на місяць протягом одного року, якщо їхні близькі будуть убиті у бою.

Нагадаємо, за інформацією української розвідки, Башар аль-Асад пообіцяв надати Росії 40 тисяч бойовиків для війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: