Україна отримала від союзників винищувачі та запчастини до літаків – Кірбі

Читать на русском
Подробиць у Пентагоні не наводять, але кажуть, що США не передавали Україні літаків - це зробили треті країни, союзні Вашингтону
Винищувач МіГ-29Укроборонпром

Україна вже отримала запитані винищувачі для своїх військово-повітряних сил, проте не від США, а від третіх країн. Також Україна отримала запчастини для ремонту вже наявних у неї літаків.

Про це заявив спікер Пентагону Джон Кірбі на брифінгу 19 квітня.

Більше артилерії і сім літаків зі зброєю: США нарощує обсяг військової допомоги УкраїніУ найближчі 24 години очікується прибуття до Європи ще семи рейсів військово-транспортних літаків США, в яких знаходитиметься військова допомога для України

«Я б просто сказав, не вдаючись у подробиці, що інші країни надали, що вони отримали додаткові платформи та запчастини, щоб мати можливість збільшити свій авіапарк. Але сказати більше я не можу» - сказав він, виступаючи перед журналістами.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер не виключив, що Україна може отримати винищувачі МіГ-29, які знаходяться на озброєнні словацьких ВПС.

Водночас отримати літаки від Польщі не вийшло. Рішення США відмовити Україні в передачі польських винищувачів МіГ-29 прийняв особисто президент Байден, що наклав вето на доставку літаків, щоб не спровокувати володимира путіна на ескалацію війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: