Україна не отримувала від партнерів літаків – Повітряні сили

Читать на русском
У Повітряних сил України роз'яснили заяву речника американського Пентагону про передачу українським колегам винищувачів.

Повітряні сили Збройних сил України не отримували літаків-винищувачів від партнерів, про що раніше повідомив речник американського Пентагону Джон Кірбі. Йшлося про передачу запчастин і комплектуючих до літаків.

Відповідна заява оприлюднена командування Повітряних сил ЗСУ.

«Україна не отримувала нові літаки від партнерів! За сприяння уряду США Повітряні сили Збройних сил України отримали запчастини та комплектуючі, для відновлення та ремонту парку літальних апаратів, які є на озброєнні авіації Повітряних сил, що дозволить поставити до строю більше техніки», – наголошуються у повідомленні.

Нагадаємо, речник Пентагону Кірбі заявив, що Україна вже отримала запитані винищувачі для своїх військово-повітряних сил, проте не від США, а від третіх країн. Також Україна отримала запчастини для ремонту вже наявних у неї літаків.

«Я б просто сказав, не вдаючись у деталі, що інші країни надали, що вони отримали додаткові платформи та запчастини, щоб мати можливість збільшити свій авіапарк. Але сказати більше я не можу», – сказав Кірбі.

Раніше прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер не виключив, що Україна може отримати винищувачі МіГ-29, які знаходяться на озброєнні словацьких ВПС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: