Україна може отримати винищувачі МіГ-29 від Словаччини – прем'єр

Читать на русском
Зараз Словаччина веде переговори з партнерами щодо питання захисту словацького повітряного простору. Теоретично, їх результати будуть відомі протягом декількох тижнів
Едуард ХегерІнтерфакс-Україна

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер не виключив, що Україна може отримати винищувачі МіГ-29, які знаходяться на озброєнні словацьких ВПС.

Про це Хегер публічно заявив після зустрічі прем'єром Бельгії Олександром де Кроо, повідомляє видання Aktuality.

Замість радянської зброї Україні потрібно від НАТО найсучасніше озброєння – РезніковУкраїнські військові відмінно вміють поводитися з радянською зброєю, але вона була потрібна, коли в озброєнні була термінова необхідність. Тепер потрібно сучасне озброєння

За словами Хегера, радянська техніка, яка знаходиться на озброєнні армії Словаччини, ризикує незабаром вийти з ладу. Її використання ризиковано, подальша експлуатація неможлива без російських поставок. А вони Братиславу вже не цікавлять.

Зараз Словаччина веде переговори з партнерами щодо питання захисту словацького повітряного простору. Теоретично, їх результати будуть відомі протягом декількох тижнів.

Нагадаємо, раніше Збройні сили Словаччини передали українській армії системи протиповітряної оборони С-300 засобами залізничного сполучення.

Нагадаємо, Чехія прийняла рішення надати Україні більш істотну військову допомогу. Країна відправила в Україну залізничний потяг з кількома десятками основних бойових танків Т-72 і бойових машин піхоти. Ця техніка допоможе Збройним силам України захищатися від осії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: