Нинішні дії росії є просто підготовкою до значно більшого наступу – NYT

Читать на русском
У США вважають, що росія поки що лише веде підготовку до масштабного наступу на сході України.

Іноземні військові аналітики вважають, що нинішні дії росії, які українська влада назвала початком наступу на Донбасі, є просто підготовкою до значно більшого наступу.

Про це пише The New York Times.

Росія посилила обстріл міст, інфраструктури та бойових позицій вздовж приблизно 500-кілометрової лінії фронту, а наземні війська пішли в атаку.

Росія ризикує повторити свої грубі помилки, якщо спробує «перемогти Україну до 9 травня» – BloombergЯкщо російська армія форсуватиме наступ, щоб здобути хоч якусь перемогу в Україні 9 травня, то ризикує повторити свої помилки.

За словами аналітиків, росія все ще перекидає війська та техніку в південно-східний регіон, і її наземні дії, які спостерігалися в понеділок, були набагато меншими, ніж очікуваний наступ.

«Це триває вже чотири дні. Вона просто набирає сили. Загалом так, загальна картина підтверджує, що наступ розпочався і активізується найближчими днями», – сказав високопоставлений український військовий чиновник

«Ми, як і раніше, вважаємо, що те, що ми спостерігаємо, є частиною операції з формування, що росіяни продовжують створювати умови для того, що, на їхню думку, стане кінцевим успіхом на землі. Вводячи більше сил, додаючи більше засобів забезпечення, додаючи більше можливостей управління та контролю ще для майбутніх операцій», – сказав представник Пентагону Джон Кірбі.

Аналітики кажуть, що частина обстрілів, ймовірно, також була спрямована на те, щоб скувати українські війська в таких містах, як Харків, щоб вони не підтримали війська на Донбасі, які, як очікується, візьмуть на себе основний тягар російського наступу.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов напередодні повідомив, що російські війська розпочали наступ на Донбасі. Ворог спробував піти у наступ уздовж лінії фронту у трьох областях України.

Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні підтвердив початок наступу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: