Поки що росія все ще загрожує всій Україні ракетними ударами – Пентагон

Читать на русском
Російські ракетні запаси, в тому числі крилаті та балістичні ракети, дозволяють москві завдавати ударів не тільки по Києву, але і по інших містах України
Джон КірбіФото EFE

У Пентагоні вважають, що попри відведення російських військ від північних кордонів України, українським містам все ще загрожують масовані ракетні удари з боку росії.

Про це заявив спікер Пентагону Джон Кірбі в ході брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Так, звичайно, у росії є можливість завдати удару по Києву» - сказав він, коментуючи погрози кремля завдати ударів по українській столиці.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

Кірбі додав, що в Пентагоні навіть після відведення військ росії від Києва і Чернігова не вважали, що Київ знаходиться в безпеці, особливо в плані ударів з повітря. Російські ракетні запаси, в тому числі крилаті та балістичні ракети, дозволяють москві завдавати ударів не тільки по Києву, але і по інших містах України.

«Ми говорили про це багато разів, навіть на ранніх стадіях відведення і передислокації російських військ» - додав він.

Нагадаємо, раніше у рф почали здійснювати серію нібито терактів на власній території для нагнітання антиукраїнської істерії. Послідували численні обстріли російськими військами своєї ж території - заштатних сіл на території декількох областей росії. У кремлі негайно пригрозили завдати ударів по центрах прийняття рішень у Києві.

При цьому ще 12 квітня в ГУР МО попередили, що спецслужби рф планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень і шкіл в російських населених пунктах, а також завданням ракетно-бомбових ударів по Бєлгороду або одному з міст окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: