Росіяни завдали ракетного удару по заводу, де виготовлялися ракети «Нептун» – Укроборонопром

Читать на русском
Ракетний удар російські окупанти завдали після того, як стало відомо про затоплення пошкодженого двома українськими ракетами флагмана ЧФ росії
Фото з місця подійAFP 2022

Російські окупанти завдали ракетного удару по державному підприємству «Жулянський машинобудівний завод «Візар», де виготовлялися ракети «Нептун», потопили російський ракетний крейсер «Москва».

Про це повідомив Державний концерн Укроборонпром.

«Москва» затонула: як і чому загинув флагман російського Чорноморського флотуВтрата росіянами крейсера Москва – перша у світі з 1982 року втрата корабля першого класу у бойових умовах. Антон Корж аналізує, чому сталося неможливе і як слід розцінювати загибель флагманського корабля противника.

Ракетний удар по заводу стався о 01:30 ночі 15 квітня - коли стало відомо про те, що крейсер від отриманих пошкоджень пішов на дно.

«Це сталося після того, як «ширвжиток» українського виробництва – саме так стверджували у фашистській росії – потопив флагман Чорноморського флоту РФ вартістю до 1 млрд доларів. Йдеться про дві ракети РК-360МЦ «Нептун» виробництва цілого ряду державних і приватних підприємств, які знищили крейсер «Москва» країни-агресора» - повідомили в держконцерні.

Втім, додали в Укроборонпромі, попри всі спроби росії підірвати можливість оборонних підприємств постачати українські війська озброєнням і технікою, Динаміка поставок в ЗСУ тільки зростає.

Раніше ми писали про те, що ввечері 13 квітня було завдано ракетного удару по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все ж таки пішов на дно. Корабель став найдорожчою бойовою здобиччю ЗСУ з моменту початку повномасштабного вторгнення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: