Окупанти у Маріуполі почали ексгумувати тіла, поховані у дворах житлових будинків – міськрада

Читать на русском
Російські окупанти почали ексгумувати тіла жителів Маріуполя, похованих у дворах житлових будинків. Ймовірно, щоби приховати сліди своїх злочинів.

Російські окупанти у Маріуполі розпочали процес ексгумації тіл мирних жителів, похованих у дворах житлових будинків.

Про це повідомляє міська рада із посиланням на місцевих жителів.

«Більш того, окупанти забороняють поховання вбитих ними ж людей. У кожному дворі поставили свого наглядача, який не дає можливості маріупольцям придати землі своїх померлих рідних або знайомих. Навіщо проводиться ексгумація та куди потім будуть направлені тіла невідомо. Враховуючи, що українська розвідка зафіксувала у Маріуполі 13 мобільних крематоріїв, можливо допустити, що російські окупаційні війська намагаються всіма способами замісти сліди своїх воєнних злочинів у нашому місті», – розповіли у міськраді.

Нагадаємо, на початку квітня у розвідці повідомили, що у Маріуполі почали працювати мобільні крематорії росіян. За інформацією омбудсмена Людмили Денісової, окупанти майже завершили «зачистку» Лівобережного району міста.

Як розповідав мер Маріуполя, під час блокади міста російськими окупантами загинуло понад 10 тисяч мирних жителів. При цьому цифра ще може збільшитися вдвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: