Мер Маріуполя назвав попередню кількість загиблих мирних жителів

Читать на русском
Під час блокади Маріуполя російськими окупантами загинуло понад 10 тисяч мирних жителів. Але це ще не остаточні дані.
Фото: Інсайдер / Telegram

Під час блокади Маріуполя російськими окупантами загинуло понад 10 тисяч мирних жителів. При цьому цифра ще може збільшитися вдвічі.

Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко, пише видання AP.

Росія спробує захопити Маріуполь до 9 травня – АрестовичВійська Росії спробують захопити місто Маріуполь до 9 травня - вони можуть кинути усі свої сили для цього, оскільки зав'язли через міцну оборону міста українськими захисниками.

«Мер українського портового міста Маріуполь заявив у понеділок, що понад 10 000 мирних жителів загинули під час російської облоги міста, і що кількість загиблих може перевищити 20 000, на тлі того, як тижні атак і поневірянь залишають трупи маріупольців «встеляти вулиці килимами», - йдеться у повідомленні.

Бойченко підтвердив, що російські сили привезли до Маріуполя пересувні крематорії, щоб позбавитися трупів жертв блокади. За його словами, російські сили доставили багато тіл до величезного торгового центру, де є складські приміщення та холодильники.

«Приїхали мобільні крематорії у вигляді вантажівок: відкриваєш, а всередині труба, і ці тіла спалюють», - сказав він.

Нагадаємо, про роботу мобільних крематоріїв у Маріуполі стало відомо минулого тижня. Так окупанти намагаються «замістити сліди».

Напередодні у полиці «Азов» заявили, що росія застосувала у Маріуполі хімічну зброю. Міноборони України поки що перевіряє інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: