Мобільні крематорії у Маріуполі: омбудсмен повідомила, де окупанти встигли «замести сліди»

Читать на русском
У Маріуполі продовжують посилено працювати мобільні крематорії, які російські військові використовують для зачистки слідів своїх злочинів.
фото DW

У Маріуполі продовжують посилено працювати мобільні крематорії, які російські військові використовують для зачистки слідів своїх злочинів. Вже майже завершено «зачистку» у Лівобережському районі.

Про це повідомила уповноважена Верховна рада з прав людини Людмила Денісова у Telegram 9 квітня.

Під Маріуполем російські окупанти закатували 78-річного журналіста Євгена БаляБаль був капітаном 1 рангу радянського військово-морського флоту у відставці, офіцером-підводником. Його перу належать книги про початок війни на Донбасі, про події 2014 року

«У Маріуполі посилено працюють мобільні крематорії. Окупанти продовжують зачищати вулиці від тіл загиблих. Вже майже здійснено зачистку у Лівобережному районі, районах приватної забудови «Парковий» та «Новоселівка», центральних вулиць», - повідомила Денісова.

Згідно з інформацією, яку має омбудсмен, російські військові розмістили крематорій у промисловій зоні складів по Володарському шосе в районі торгового центру «Метро». Для зберігання тіл окупанти використовують великі холодильники промислових складів.

Нагадаємо, про роботу мобільних крематоріїв у Маріуполі стало відомо цього тижня – після того, як увесь світ дізнався про звірства російських військових у Бучі Київської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: