Окупанти роблять із маріупольців «приманку» для українських снайперів – мерія

Читать на русском
Російські військові у Маріуполі закликають мирних жителів одягати білу стрічку, яка є ворожим символом.
t.me/andriyshTime

Російські військові у Маріуполі закликають мирних жителів надягати білу стрічку, яка є ворожим символом. Таким чином, вони хочуть зробити людей «приманкою» для ЗСУ.

Про це у четвер, 14 квітня, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

Парад на 9 травня росія хоче провести у Маріуполі – меріяРосійські окупанти 9 травня планують у Маріуполі провести парад у разі успіху так званої спецоперації. Наразі там зачищають вулиці від тіл убитих.

«Небезпека для мешканців. Окупанти спонукають маріупольців одягати білу стрічку як позначку «свій». Фактично, таким чином росіяни використовують громадянське населення як «приманку» для снайперів та наших воїнів. Оскільки саме така позначка використовується російською армією і може бути помилково прийнята за реальних ворогів. Цинізм у всьому», - написав він.

Мер також він розповів про запровадження окупантами окремих перепусток – дозволів на пересування містом.

«Уточнюємо, але у поєднанні зі спецпозначками «свій» усе це нагадує реальну сегрегацію та перетворення Маріуполя на реальне гетто для українців за калькою нацистів у Львові та Польщі. Вже навіть не дивує», – повідомив радник мера.

Крім того, Андрющенко розповів деталі про найнебезпечніші ділянки заблокованого міста.

За його словами, у Лівобережному районі від парку Райдуга починається зона небезпеки. У районі площі Перемоги та бульвару Меотиди – зона прямих бойових зіткнень, до того ж працюють снайпери.

Приморський район у районі порту залишається гарячою зоною боїв. Від пляжу Піщаний до Стрілки триває обстріл реактивною артилерією та бомбардування з літаків.

Нагадаємо, влада Маріуполя повідомила, що в місті залишаються ще 120 тисяч жителів.

Раніше Андрющенко заявляв, що в Маріуполі російські окупанти мають намір провести зачистку центру міста від руїн і тіл загиблих, щоб провести парад на 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: