Парад на 9 травня росія хоче провести у Маріуполі – мерія

Читать на русском
Російські окупанти 9 травня планують у Маріуполі провести парад у разі успіху так званої спецоперації. Наразі там зачищають вулиці від тіл убитих.
скрін з відео

У Маріуполі російські військові планують провести зачистку центру міста від руїн і тіл загиблих мирних жителів, щоб провести там парад 9 травня.

Про це у середу, 13 травня, повідомив радник мера Петро Андрющенко у Telegram.

Не лише у Маріуполі: росія активно використовує мобільні крематорії для приховування злочинів – ГУРУ Маріуполі розвідка зафіксувала 13 мобільних крематоріїв. Також російська армія використала їх у Чернігівській та Луганській областях.

«За нашою інформацією Іващенко (призначений окупантами «мер» Маріуполя – ред.) отримав наказ провести зачистку частини Центрального району міста від завалів та тіл загиблих для забезпечення проведення параду на 9 травня. Зважаючи на весь масив даних, окупанти планують саме в Маріуполі провести «карнавал перемоги» на 9 травня у разі успіху «спеціальної операції», - написав Андрющенко.

Однак у окупантів ні техніки, ні людей для проведення подібних заходів у місті немає.

«Тому потенційний зрив такого наказу безумовно веде до скорочення терміну придатності гауляйтера Іващенка», - додав Андрющенко.

Також, за його словами, окупанти хочуть з травня запустити навчання в єдиній уцілілій школі для 4, 9 та 11 (12-х) класів.

Вибір саме цих класів, як зазначив Андрющенко, обумовлений наміром окупантів інтегрувати школу до системи російської освіти.

Нагадаємо, цього тижня у полку «Азов» повідомили, що російські війська застосували проти Маріуполя хімічну зброю. Є постраждалі.

Також повідомлялося, що у Маріуполі морська піхота прорвалася та з'єдналася з полком «Азов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: