Стало відомо, скільки українців залишилось у блокадному Маріуполі

Читать на русском
У Маріуполі досі залишаються близько 120 тисяч жителів в очікуванні евакуації, ще приблизно 60 тисяч людей чекають на неї за містом.
t.me/polkazov

У блокадному Маріуполі досі залишаються близько 120 тисяч жителів, чекаючи евакуації, ще приблизно 60 тисяч людей перебувають на околицях міста.

Про це повідомив мер міста Вадим Бойченко під час брифінгу у середу, 13 квітня.

Парад на 9 травня росія хоче провести у Маріуполі – меріяРосійські окупанти 9 травня планують у Маріуполі провести парад у разі успіху так званої спецоперації. Наразі там зачищають вулиці від тіл убитих.

«У підконтрольну частину нашої держави виїхало з міста десь 150 тисяч населення, і в місті, на жаль, зараз залишаються та чекають на евакуацію десь приблизно понад 100 тисяч населення, десь 120 тисяч населення. Навколо міста також люди згуртувалися і чекають на цю евакуацію, десь ще 60 тисяч населення», - сказав Бойченко.

Він додав, що від бомбардувань росіянами у Маріуполі пошкоджено 90% будівель. При цьому 40% житлового фонду знищено повністю.

За його словами, майже половина житлових будинків у Маріуполі вже не можуть бути відновленими. На сьогодні без даху над головою залишилися близько 84 тисяч місцевих жителів.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що у Маріуполі морська піхота прорвалася та з'єдналася з полком «Азов».

Також повідомлялося, що окупанти продовжують «замітати сліди» своїх злочинів у Маріуполі за допомогою мобільних крематоріїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: