Міськрада Маріуполя просить світ визнати злочини росії у місті геноцидом

Читать на русском
Маріупольська міська рада просить світову спільноту визнати дії російських військових у Маріуполі геноцидом українського народу.
mariupolrada.gov.ua

Маріупольська міська рада просить світову спільноту визнати дії російських військових у Маріуполі геноцидом українського народу. Також мерія заявила про відсутність фактів колаборації місцевої влади з окупантами.

Про це йдеться у рішенні міськради Маріуполя за підсумками позачергової сесії 1 квітня.

Російські нелюди кілька днів ґвалтували жінку в Маріуполі на очах у дитини – Міноборони УкраїниДитина, що спостерігала, як кілька днів поспіль ґвалтують її матір, посивіла у шестирічному віці. Жінка померла.

«Маріупольська міська рада засудила військові злочини росії проти жителів Маріуполя, відкинувши можливість будь-яких форм співпраці з окупантами та колабораціоністами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на позачерговій сесії місцеві депутати звернулися до світової спільноти із закликом об'єднати зусилля щодо розблокування міжнародної гуманітарної допомоги Маріуполю та організованої повної евакуації цивільного населення.

«Визнаємо та закликаємо світову спільноту визнати дії російської федерації у Маріуполі геноцидом українського народу. Визнаємо та закликаємо світову спільноту визнати дії армії російської федерації військовими злочинами, а президента рф Володимира Путіна – військовим злочинцем», - цитує міськрада тези звернення.

Крім того, Маріупольська міськрада рішуче засуджує масову депортацію жителів Маріуполя до рф при повному блокуванні міжнародної гуманітарної допомоги та зусиль центральної та місцевої влади щодо повної евакуації мирного населення з Маріуполя.

У своїй заяві Маріупольська міськрада також категорично спростувала можливість будь-якої колаборації з рф.

Нагадаємо, у блокадному Маріуполі вже загинуло понад 5 тисяч мирних жителів. У той же час окупанти насильно вивозять місцевих жителів до росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: