Звернення Зеленського: обстріл пологового будинку в Маріуполі – остаточний доказ геноциду

Читать на русском
Зеленський нагадав Росії, що Маріуполь – це також Донбас і зараз усі бачать, як у Росії насправді ставляться до мешканців Донецької області.
Слово і діло

Президент Володимир Зеленський вважає сьогоднішній обстріл окупантами пологового будинку в Маріуполі остаточним доказом того, що РФ проводить геноцид українців.

Про це президент заявив під час свого відеозвернення у середу, 9 березня.

«Авіабомба на пологовий будинок – це остаточний доказ, доказ того, що відбувається геноцид українців. Європейці! Ви не зможете сказати, що не бачили, що відбувалося з українцями, що відбувалося з маріупольцями. Ви бачили, ви знаєте. А отже ви повинні посилювати санкції проти Росії так, щоб у неї більше не було жодної можливості продовжувати цей геноцид. Ви повинні тиснути на Росію так, щоб вони сіли за стіл переговорів і завершили цю звірячу війну», - заявив український лідер.

Світ не вірить у майбутнє Росії, а говорить про Україну - звернення ЗеленськогоАбо Росія матиме повагу до міжнародного права і не буде вести війни. Або вона не матиме грошей, щоб війни розпочинати, заявив Зеленський.

Згідно зі словами Зеленського, те, що окупанти роблять з Маріуполем – це вже за межею звірства.

«Дитяча лікарня, пологовий будинок. Чим вони загрожували Російській Федерації? Що це за країна така – Російська Федерація, яка боїться лікарень, боїться пологових будинків та знищує їх? Там що, були маленькі бандерівці? Вагітні жінки збиралися стріляти по Ростову? Хтось у пологовому будинку принижував російськомовних? Що це було, денацифікація лікарні?», – запитує президент.

За словами українського лідера, європейці й українці повинні бути єдиними у засудженні цього воєнного злочину Росії, «у якому відображається усе те зло, яке окупанти принесли на нашу землю».

Зеленський нагадав Росії, що Маріуполь – це також Донецька область, про мешканців якої РФ стільки говорила. І зараз усі бачать, як у Росії насправді ставляться до мешканців Донецької області.

«Ми не робили і ніколи б не зробили нічого подібного до цього військового злочину з жодним із міст Донецької чи Луганської, та й з будь-якої області, з жодним із міст на землі. Тому що ми – люди. А ви?», – додав президент.

Звернення Президента України Володимира Зеленського ввечері чотирнадцятого дня війни.Офіс президента

Нагадаємо, що окупаційні війська РФ здійснили авіаційний удар по дитячій лікарні та пологовому будинку в Маріуполі, Донецької області, де раніше було домовлено про зелений коридор для евакуації населення.

У лікарні були мами з дітьми. Число загиблих та постраждалих встановлюється. Вибухотехніки збирають речові докази для Міжнародного суду Організації об'єднаних націй.

Колишній заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін із посиланням на очевидців повідомив, що пологового будинку більше не існує, є багато поранених та вбитих жінок.

Раніше ми повідомляли, що у блокадному Маріуполі загинуло вже 1300 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: