Загарбники почали мобілізацію на окупованих територіях півдня України – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявляє, що країна-агресор почала мобілізацію на захоплених територіях півдня України.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявляє, що російські війська продовжують посилену активність на східному й південному напрямках та намагаються мобілізовувати мешканців окупованого півдня України.

Про це український лідер повідомив під час свого відеозвернення.

«Бойові зведення за сьогодні суттєво не відрізняються від попередніх, російські війська посилюють активність на східному та південному напрямках, намагаються відігратись за свої поразки. Продовжують ракетно-бомбові й артилерійські удари, заводять нові колони техніки. Шукають резерви. Намагаються забрати до своїх військ мешканців півдня нашої країни – тобто ще з цих тимчасово окупованих районів на додачу до мобілізації в ОРДЛО», - зазначив Зеленський.

Згідно зі словами президента, ця гарячкова активність окупантів свідчить передусім про їхню невпевненість.

«Навіть маючи значні запаси ще радянської військової техніки й значну кількість солдатів, яких командування не жаліє від слова «взагалі», російські військові сумніваються у своїй здатності зламати Україну. Що ж, робимо все, щоб їхні сумніви виправдались», - запевнив Зеленський.

У Херсоні окупанти створили аналог донецької «Ізоляції» для катувань місцевих – ДенісоваТривають викрадення активістів з проукраїнською позицією, у заручниках російських бойовиків перебувають 137 осіб.

Також Зеленський подякував усім нашим захисникам, які утримують позиції та привчають російських солдатів до думки про те, що ця війна проти України може завершитися тільки стратегічним програшем росії – раніше чи пізніше.

«Або російське керівництво буде реально шукати мир, або внаслідок цієї війни росія назавжди залишить міжнародну арену», - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що у Маріуполі окупанти примусово мобілізують мешканців до так званої «ДНР».

Раніше ми повідомляли, що окупанти мобілізують в ОРДЛО інвалідів і працівників «стратегічних підприємств».

Також нагадаємо, що Зеленський закликав Євросоюз припинити спонсорувати російську військову машину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: