У Мелітополі окупанти затримують підприємців для сплати «компенсацій»

Читать на русском
Російські окупаційні війська збирають гроші з місцевих підприємців, яких затримують і відпускають лише після сплати коштів.

Війська російської федерації затримують місцевих бізнесменів в окупованому Мелітополі Запорізької області для сплати їм данини.

Про це повідомляє уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

«У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області російські військовослужбовці масово затримують підприємців, а відпускають їх лише після виплати «компенсації». У них проводяться обшуки в офісах та домівках. Окупанти намагаються обкласти підприємців «податком та платами» на користь РФ – готівкою, товарами або продуктами», – написала вона.

На думку Денісової, такими діями російська армія порушує право власності, гарантоване статтею 33 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни. Тому омбудсмен звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ.

Нагадаємо, російські окупанти утримують у полоні близько 1700 громадян України. Раніше у Херсоні російські окупанти захопили гуманітарний склад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: