У Маріуполі окупанти примусово мобілізують до «ДНР» та фотографуються з тілами вбитих цивільних

Читать на русском
Армія рф шукає нібито «нацистів», вбиває людей, фотографуючись з тілами та примусово мобілізує чоловіків до так званої «ДНР».
Ілюстративне фотоhromadske.ua

У Маріуполі російські окупаційні війська влаштували так звану «зачистку». Вони шукають нібито «нацистів», вбивають людей, фотографуючись з тілами та примусово мобілізують чоловіків до так званої «ДНР».

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

«В Маріуполі триває зачистка. Що це таке? По-перше - це пошук «нацистів». Нацист в розумінні росіян - це кожний, хто любить свою Україну та не скорився окупанту», - написав Андрющенко.

Псевдоголові Маріуполя повідомили про підозру у держзрадіДонецька обласна прокуратура заочно оголосила підозру у державній зраді депутату міської ради Маріуполя від Опозиційної платформи – За життя Костянтину Іващенку.

Згідно з його словами, цей етап зачистки відбувається не тільки в фільтраційних таборах, але й по місту.

«Для того окупанти встановили декілька блок-постів (переважно Кальміуський та Центральний райони). В процесі зачисток окупанти не соромляться вбивати цивільних прямо на вулицях, а потім фотографуватись, хизуючись «перемогою», - розповів Андрющенко.

При цьому, по-друге зачистка, як пояснив радник мера - це прибирання загиблих та вбитих з вулиць.

«Замітають сліди. Вчора ми отримали перше фото підтвердження масового накопичування тіл загиблих в районі Садків Кальміуського району», - наголосив Андрющенко.

Він підкреслив, що це в черговий раз підтвердило інформацію про розгортання крематоріїв та підготовку масових поховань не в одному місці, а по районах.

«В-третє зачистка, це частина примусової мобілізації чоловіків в армію сателіта росіі «ДНР». Примусом та залякуванням чоловіків заганяють «під ружье». І наостанок щодо кадиривців, що в місті. Вони - частина підрозділу росгвардіі. Що черговий раз доказує, що всі їх бої або проти мирного населення або проти пустих будівель в глибоком тилу. Хоче це - не новина», - додав Андрющенко.

Під Маріуполем російські окупанти закатували 78-річного журналіста Євгена БаляБаль був капітаном 1 рангу радянського військово-морського флоту у відставці, офіцером-підводником. Його перу належать книги про початок війни на Донбасі, про події 2014 року

Нагадаємо, що окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ біля Ізюма та захопити Маріуполь.

Раніше ми повідомляли, що у Маріуполі окупанти складують убитих мирних жителів у підземних переходах. Надалі тіла вбитих маріупольців або спалюються в мобільних крематоріях російської армії, або закопуються в околицях в братських могилах без вказівки місця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: