У росії розпочали приховану мобілізацію, розраховують залучити близько 60 тисяч людей – Генштаб

Читать на русском
У деяких регіонах росії почалася мобілізація резервістів. В Україну хочуть відправити близько 60 тисяч людей, їх мотивують матеріальним заохоченням.

У росії почалася прихована мобілізація резервістів, під час якої командування розраховує залучити приблизно 60 тисяч людей.

Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України.

При здійсненні відбору кандидатів перевагу надають особам, які вже мають бойовий досвід. Мобілізації підлягають рядовий, сержантський та офіцерський склад. Також визначено основні регіони щодо мобілізації: Краснодарський край, Пермський край, республіки Дагестан, Інгушетія, Калмикія.

Втратили близько 18 000 чоловік: Генштаб ЗСУ розповів про втрати російських військ в УкраїніЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну російські війська втратили близько 18 тисяч військових.

«Основним мотиваційним фактором для резервістів залишається матеріальне заохочення. Крім того, серед російського населення поширюється думка, що учасники війни з Україною можуть покращити своє матеріальне становище за рахунок так званих трофеїв, тобто пограбування та мародерства. Укомплектування озброєнням та військовою технікою у штати воєнного часу відбуватиметься за рахунок зняття зі зберігання застарілої техніки. Деякі зразки зберігаються на базах та складах понад 30 років», – розповіли у Генштабі.

На Донбасі українські військові за добу відбили сім ворожих атак, знищили дві одиниці броньованої техніки, 43 автомобілі та міномет противника з розрахунком.

Зенітно-ракетні війська Повітряних сил ЗСУ за добу вразили 6 цілей: три літаки (Су-34, Су-35 та літак ретранслятор Іл-22), один вертоліт та дві крилаті ракети. Що стосується повітряного пункту управління на базі Іл-22, то стало відомо, що літак пошкоджений, розгерметизована кабіна, пілотами здійснено аварійну посадку на аеродромі Ростов.

Нагадаємо, раніше у Генштабі повідомляли, що російські солдати та офіцери масово відмовляються воювати в Україні.

Джерела телеканалу CNN повідомляли, що путін наказав російській армії зосередитися на атаці українського Донбасу та сходу України, щоб здобути хоч якусь перемогу до 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: