Зеленський закликав Євросоюз припинити спонсорувати російську військову машину

Читать на русском
Він зазначив, що вже підготовлені конкретні пропозиції, як можна прибрати санкційні лазівки, якими постійно користується росія, і як негайно посилити санкції, щоб це відчутно для Москви.
Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Євросоюз повинен ввести нафтове ембарго для країни-агресора. Також ЄС повинні продемонструвати чітку готовність Європи до відмови від усіх російських енергоносіїв.

Про це український лідер повідомив під час свого відеозвернення.

Як стверджує Зеленський, Євросоюз повинен припинити спонсорувати російську військову машину.

«Сьогодні західну санкційну політику розглянула група міжнародних експертів під керівництвом Майкла Макфола та Андрія Єрмака. Група працює вже три тижні. Складається з міжнародних та українських експертів, які займаються оцінкою введених санкцій і того, як росія намагається їх обійти», - заявив президент.

Він також зазначив, що групою вже підготовлені конкретні пропозиції, як можна прибрати санкційні лазівки, якими постійно користується росія, і як негайно посилити санкції, щоб це відчутно для Москви.

Нові санкції повинні змусити росію навіть не заїкатися про зброю масового ураження – ЗеленськийЧас зробити новий санкційний пакет проти росії таким, щоб агресор навіть пискнути не смів про можливе застосування хімічної зброї

Водночас, Зеленський закликав Естонію приєднатися до проєкту Відновлення України після війни.

«Звернувся до парламенту та народу Естонії. Подякував за допомогу, яка надана Україні, зокрема й зброєю. Також закликав Естонію долучитися до проєкту відновлення України після війни», - зазначив глава держави.

Зеленський також розповів про співпрацю з Естонією в галузі цифровізації. Він підкреслив, що після війни це може стати ще більш масштабним проєктом для відновлення державних і бізнес цифрових систем, кіберзахисту, і відновлення відповідних освітніх установ.

Нагадаємо, Зеленський заявляє, що не отримував офіційного звернення президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра щодо візиту в Україну.

Раніше в Офісі президента заявили, що для проведення переговорів між Зеленським та путіним українська сторона повинна мати певні позиції.

Також нагадаємо, що президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії у середу, 13 квітня, поїздом УЗ прибули до Києва для зустрічі з президентом України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: