У Маріуполі окупанти проводять незаконні арешти, затриманих страчують – Денісова

Читать на русском
У Маріуполі російські окупанти незаконно затримують місцевих жителів і страчують людей за будь-який вияв проукраїнської позиції.
facebook/denisovaombudsman

У Маріуполі російські окупанти та «кадировці» проводять незаконні арешти, затриманих піддають тортурма і страчють за будь-який прояв проукраїнської позиції.

Про це повідомляє у Facebook уповноважена Рада з прав людини Людмила Денісова.

За словами чиновниці, частина городян потрапляє до фільтраційних таборів, зараз там перебувають близько 10 тисяч осіб. Процедури проходять повільно, адже ворог зацікавлений у прикритті своїх позицій живою силою – мирними маріупольцями.

Крім цього, російські окупанти вдалися до рекетирства у Мелітополі. Вимагають гроші у місцевих підприємців. Окупанти проводять обшуки в офісах та будинках підприємців, вимагаючи у них «компенсацію».

«Окупанти намагаються обкласти підприємців «податком і платами» на користь росії - готівкою та товарами або продуктами», - додає Денісова.

Своїми вчинками окупанти порушують право власності, яке гарантоване статтею 33 Женевської конвенції 1949 про захист цивільних під час війни.

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до московського механізму врахувати ці факти порушень прав людини рф в Україні», - пише Денісова.

Раніше в Офісі омбудсмена повідомили про більш ніж 15 тисяч випадків безвісти зниклих з моменту початку війни Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: