США розглядають можливість відправлення топ-чиновника до Києва для зустрічі із Зеленським – ЗМІ

Читать на русском
США можуть відправити до Києва когось із високопосадовців, щоб зустрітися із Зеленським та продемонструвати підтримку. Навряд чи це будуть Байден чи Харріс.

Адміністрація Байдена розглядає можливість відправити найближчими днями до Києва високопосадовця на знак підтримки України та для зустрічі з Володимиром Зеленським.

Про це пишуть видання Politico та The New York Times з посиланням на джерела.

Як часто Україну відвідували перші особи СШАСкільки разів до України приїжджали американські президенти, віцепрезиденти та держсекретарі – на інфографіці.

Остаточне рішення про можливий візит ще не ухвалено – у Білому домі продовжуються обговорення.

Як уточнює NYT, малоймовірно, що до столиці приїду Джо Байден або його віцепрезидент Камала Харріс. Набагато вірогіднішими кандидатами є держсекретар Ентоні Блінкен або міністр оборони Ллойд Остін.

Якщо адміністрація все ж таки наважиться відправити когось до Києва, то про це не оголошуватимуть заздалегідь з міркувань безпеки.

Як пише Politico, подорож буде символічною як для Вашингтона, так і для Києва. США підтвердять свою підтримку України у війні проти росії, а Україна отримає можливість прийняти у столиці американського високопосадовця лише через кілька тижнів після відступу російських військ.

У той же час, NYT додає, що ця місія може бути досить ризикованою і призвести до прямої конфронтації США з російськими силами, чого Байден неодноразово присягався уникати.

Нагадаємо, напередодні Джо Байден оголосив про те, що США надають новий пакет допомоги Україні обсягом 800 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: