Президент Німеччини Штайнмаєр звернувся до російського лідера через Україну

Читать на русском
Штайнмаєр підкреслив, що збільшення чисельності військ РФ біля українських кордонів неможливо витлумачити інакше, ніж створення загрози для України
Франк-Вальтер Штайнмаєрpicture-alliance

Франк-Вальтер Штайнмаєр, якого переобрали президентом Німеччини на другий термін, звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням відвести війська від кордонів України та обрати шлях мирного врегулювання ситуації.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Місія нездійсненна: чому Зеленський не зміг домогтися миру на ДонбасіУкраїнський президент Володимир Зеленський втрачає свій рейтинг, однією з причин цього є неможливість досягнення миру на Донбасі.

«Я звертаюся до президента Путіна. Послабте петлю на шиї України, шукайте разом з нами шлях, який збереже мир в Європі... Ми знаходимося в небезпеці військового конфлікту, війни в Східній Європі. Відповідальність за це несе Росія. Я можу тільки попередити президента Путіна: не варто недооцінювати силу демократії» - сказав він.

Штайнмаєр підкреслив, що збільшення чисельності військ РФ біля українських кордонів неможливо витлумачити інакше, ніж створення загрози для України. На його думку, Росія домагалася саме такого ефекту, проте Україна має право жити без страху і погроз з боку Росії, право на самовизначення і суверенітет.

Нагадаємо, що 13 лютого Франк-Вальтер Штайнмаєр був переобраний на пост президента Німеччини на другий термін. За його обрання віддало голоси переважна кількість членів Федеральних Зборів Німеччини - понад тисячу з 1425 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: