«Ви робите замало»: Кулеба закликав Німеччину дати Україні більше озброєння

Читать на русском
Дмитро Кулеба закликав Німеччину дати Україні більше зброї, оперативніше приймати рішення та запровадити жорсткіші санкції проти Росії.
Фото: УНІАН

Україна вдячна Німеччині за ухвалені протягом останніх двох тижнів рішення про допомогу, але цього все одно мало. Україні потрібно більше зброї, а проти Росії потрібно запровадити ще жорсткіші санкції.

Про це йдеться у статті міністра закордонних справ Дмитра Кулеби для німецького видання Welt.

«Ви нарешті визнали свої помилки. Ви зараз постачаєте нам зброю, зупиняєте російський газопровід та підтримуєте санкції проти Росії. Чому не можна було це зробити відразу ж, як тільки про це попросили? Чому нам довелося чекати, поки українські діти помруть від зневоднення та авіабомбардувань?» – пише Кулеба.

Генпрокуратура Німеччини розслідує можливі воєнні злочини РФ в УкраїніГенпрокуратура Німеччини розслідуватиме воєнні злочини Росії в Україні, зокрема, обстріл житлових будинків та цивільної інфраструктури.

Міністр зазначив, що Путін зараз є злом, якого не було в Україні та Європі з 1940-х років – з часів Гітлера.

«Україні потрібна допомога. Дайте нам більше зброї, щоб ми могли захистити себе. Допоможіть нам захистити наше небо. Допоможіть нам отримати винищувачі. Дайте нам більш потужне протитанкове, зенітне та протиракетне озброєння. Введіть ще жорсткіші санкції проти Росії, включаючи заборону використання російських джерел енергії, відв'язку Сбербанку Росії від платіжної системи Swift, заморожування кореспондентських рахунків російських банків та компаній і заборону на захід російських суден у європейські порти», – закликав Кулеба.

Він наголосив, що ці рішення не лише на користь України, а й усієї Європи.

«Я, міністр закордонних справ держави, яка бореться за своє існування, вже не можу спокійно слухати, що Німеччині потрібно більше часу для ухвалення рішення про постачання зброї. Вам може здатися, що ви вже здійснили подвиг, ухваливши низку важливих рішень. Але поки в європейській Україні гинуть люди, ви зробили замало», – додав він.

Нагадаємо, Німеччина передала Збройним силам України 1000 протитанкових систем та 500 ракет до протитанкового ракетного комплексу Stinger.

Крім того, у країні схвалили додаткову партію летального озброєння для України.

При цьому в Німеччині заявили, що поки що не можуть відмовитися від російських нафти і газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: