Штайнмаєр закликав судити путіна

Читать на русском
Президент Німеччини заявив, що путін і всі причетні до злочинів в Україні мають понести відповідальність.
spiegel.de

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловився за притягнення до відповідальності володимира путіна та всіх, хто причетний до злочинів в Україні.

Свою позицію він озвучив у інтерв'ю Der Spiegel.

«Кожен, хто відповідає за ці злочини, повинен буде понести відповідальність. Сюди входять солдати. У тому числі воєначальники. І, звичайно, ті, хто несе політичну відповідальність», – заявив Штайнмаєр.

Однокурсник путіна по інституту КДБ прокоментував заяву про ордер на арешт для президента росіїКолишній російський розвідник Юрій Швець розповів про роль путіна у старій справі, яку розслідувала Карла дель Понте, і поділився міркуваннями, як можна арештувати президента Росії.

Президент Німеччини також сказав, що не очікував, що росія вирішить розв'язати повномасштабну війну в Україні.

«Я був свідком змін у російській політиці, але, чесно кажучи, я все ще сподівався, що володимир путін залишиться раціональним. Я не припускав, що російський президент ризикне повною політичною, економічною та моральною загибеллю своєї країни в імперському божевіллі. Напад шокував мене», – заявив політик.

Він зазначив, що росія боїться не лише розширення НАТО, а й поширення демократії, прагнення свободи та справедливості.

Нагадаємо, юрист розповів, як можна заарештувати володимира путіна за всі воєнні злочини, скоєні за його наказом на території України.

Раніше колишній прокурор трибуналу ООН Карла дель Понте закликала видати ордер на арешт путіна.

На думку ексрозвідника та однокурсника путіна, це може говорити про те, що дель Понте знає про участь російського президента у корупційних схемах ще у справі Mabetex.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: