Падіння експорту російської нафти: Міжнародне енергетичне агентство озвучило прогнози на травень

Читать на русском
Міжнародне енергетичне агентство опублікувало звіт про стан нафтового ринку у квітні та вплив на нього російської агресії в Україні.
Нафтові вишки24 канал

Починаючи з травня близько 3 млн барелів на день російського виробництва може бути зупинено через міжнародні санкції, а також мірою того, як вплив ембарго, що розширюється, набирає повної сили.

Про це повідомляється у звіті Міжнародного енергетичного агентства.

Згідно з прогнозом аналітиків, пропозиція російської нафти впаде на 1,5 млн барелів на добу вже у квітні, а з травня 2022 року обсяги нафтовидобутку через неможливість закуповувати чорне золото в росії зростуть приблизно до 3 млн барелів на добу.

«Ринки нафти, які намагаються впоратися з втратами пропозиції та перебоями в постачанні, спричиненими вторгненням росії в Україну, отримали необхідну підтримку від скоординованих випусків запасів США та МЕА. 1 квітня країни-члени МЕА домовилися задіяти свої аварійні резерви вдруге за місяць, цього разу у розмірі 120 млн барелів. Рекордні обсяги принесуть довгоочікуване полегшення і без того жорсткому нафтовому ринку, який стикається з підвищеною невизначеністю на тлі безлічі наслідків, пов'язаних із санкціями та ембарго, спрямованими проти Росії міжнародним співтовариством і споживацькими бойкотами», – зазначили експерти.

Путін невірно оцінив свої шанси в Україні через ізоляцію та зарозумілість – WPПутін сам планував війну в Україні, вважають аналітики, але неправильно оцінив свої шанси. Все через відсутність вірного уявлення про країну, ізольованість та зарозумілість.

Вони також констатували, що після оголошення про відкриття запасів США та МЕА ціни на сиру нафту знизилися майже на 10 доларів за барель.

У Міжнародному енергетичному агентстві також зазначили, що паралельно зі скороченням обсягів закупівлі російської нафти традиційними покупцями деякі покупці в Азії, навпаки, збільшили закупівлі.

Нагадаємо, за словами радника президента України з економічних питань Олега Устенка, відмова світу від російської нафти є першочерговим завданням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: