Безпрецедентний масштаб: США вийматимуть мільйон барелів нафти з резервів щоденно

Читать на русском
Сполучені Штати Америки вирішили відкрити резерви нафти і виймати звідти безпрецедентну кількість барелів нафти щоденно, повідомляють американські ЗМІ.
БайденSputnik

Сполучені Штати Америки, які ще на початку березня заборонили імпорт російської нафти та газу, відкриють резерви нафти і вийматимуть звідти 1 мільйон барелів щоденно.

Про це повідомляє CNBC.

Як інформує видання, адміністрація Байдена у четвер заявила, що про ціни на енергоносії пізніше сьогодні повідомить особисто президент.

«Масштаб виймання нафти з резервів безпрецедентний: у світі ніколи не було виймання з такою швидкістю в 1 мільйон в день упродовж такого періоду часу», – заявили в Білому домі.

Як змінювалася біржова ціна на газ у 2020-2021 рокахЦіна на газ в Європі бʼє рекорди. Як останні два роки змінювалася біржова вартість газу в Європі і в Україні – на інфографіці.

Видання також зазначає, що Білий дім використав цю заяву, в тому числі, для критики американської енергетичної галузі за те, що вона «сидить на» 9000 невикористаних, але вже затверджених дозволах на видобуток.

Нагадаємо, напередодні президент Зеленський обговорив з американським колегою Байденом подальший санкційний тиск на росію за її військові злочини.

Сьогодні стало відомо, що від російських нафти та газу після виступу Зеленського перед австралійськими парламентарями відмовляється ще й Австралія.

Раніше у Bloomberg підрахували, що тижневі обсяги експорту російської нафти скоротилися на чверть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: