Відмова світу від російської нафти є першочерговим завданням – Устенко

Читать на русском
Тільки на нафті путін заробляє мільярд доларів на добу. Змусити світ відмовитися від російської нафти - першочергове завдання України
Олег Устенкоfocus.ua

Путінський режим отримує надприбутки від продажу нафти за кордон. Тому першорядне завдання України - змусити світ відмовитися від російської нафти, тим більше, що ця відмова не призведе до подорожчання палива.

Про це розповів радник президента України з економічних питань Олег Устенко 10 квітня, повідомляє Офіс президента.

Устенко зазначив, що після нападу росії на Україну експорт сирої нафти з рф виріс. З березня він становить 4,7 млн барелів на добу, що є рекордом з моменту початку пандемії коронавірусу у 2020 році. Щодня режим путіна отримує мільярд доларів прибутку, а європейські країни тільки нарощують експорт.

Україна підготувала пропозиції для шостого пакету санкцій ЄС проти рфВ Офісі президента України Володимира Зеленського напрацювали пропозиції для шостого пакету санкцій Євросоюзу проти росії.

Також радник президента спростував вигадки про те, що нібито з введенням ембарго на російську нафту, вартість палива почне істотно зростати. Цей період триватиме тільки кілька тижнів, потім ціни прийдуть в норму, а зростання буде не настільки істотним, щоб якось сильно позначитися на добробуті громадян.

Якщо направити всі зусилля на відмову світу від російської нафти, то Європа може відмовитися від неї, але нафту з рф все одно будуть купувати Індія і Китай, оскільки путін буде продавати нафту за ціною вполовину нижче, ніж міжнародні.

Нагадаємо, 8 квітня Європейський союз на другий день нарад затвердив новий санкційний пакет проти росії. Заходами впливу на агресора стануть вугільне ембарго і транспортна блокада росії.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що нового пакету санкцій проти країни-агресора недостатньо для припинення війни в Україні. Він закликає до швидкого введення ембарго на експорт російської нафти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: